I-DEPOT

Heeft u een idee, concept of creatie? Leg het dan vast in i-Depot. Het geldt als een wettelijk bewijsmiddel en er kan naar worden verwezen in een zogeheten geheimhoudingsverklaring (NDA). Ook in verband met de nieuwe Europese regels voor bescherming van “trade secrets” zal I-Depot een zeer waardevolle (en betaalbare) aanvulling zijn.

I-DEPOT AUTEURSRECHT

U heeft een idee voor bijvoorbeeld een spel, een boek of een campagne. Dat idee op zich kun je niet beschermen. Echter, als u het concreet uitwerkt, kan het in aanmerking komen voor auteursrecht.  

LEES MEER

 

I-DEPOT BEDIJFSGEHEIM

U heeft een fabricagemethode of een uniek recept ontwikkeld. Of u bezit informatie waarvan u niet wilt dat dit niet in handen valt van een concurrent.
LEES MEER

 

I-DEPOT DESIGN

U heeft een product of design ontwikkeld. De meeste ontwerpen, van schets tot definitief ontwerp, vallen onder het auteursrecht. Het auteursrecht is gratis. U hoeft het niet te registreren.
LEES MEER

 

I-DEPOT INNOVATIE

Een octrooi of patent beschermt uw uitvinding op een technisch product of proces. Gaat u toekomstige financiële of zakelijke partners benaderen met het idee voor een uitvinding?
LEES MEER

 

I-DEPOT MUZIEK & MEDIA

Op muziek, foto’s en film kan auteursrecht rusten. Auteursrecht is gratis en geldt automatisch als het werk origineel is en het stempel van de maker draagt.
LEES MEER

 

I-DEPOT SOFTWARE

U heeft een app of game ontwikkeld voor een opdrachtgever. Hij wil graag de broncode van de software in bezit krijgen om deze zelf te kunnen aanpassen.
LEES MEER

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waarom moet ik een idee vastleggen?

Een idee vastleggen is verstandig als je later wilt kunnen aantonen dat je het gecreëerd, bedacht of ontworpen hebt. Het i-DEPOT is een bewijsmiddel dat je voor verschillende doelen en in relatie tot verschillende intellectuele eigendomsrechten kunt gebruiken.

Kan ik met I-Depot anderen verbieden mij idee te gebruiken?

Nee, dat kan niet. Het i-DEPOT geeft je geen monopolie, zoals bijvoorbeeld het merkrecht wél doet. Het i-DEPOT is een bewijsmiddel (PDF met datumstempel), waarmee u kunt aantonen op welk moment jouw creatie bestond. Dit kan handig zijn in geval van een conflict, waarbij je wilt bewijzen dat je creatie er eerder was.

Waar is mijn I-Depot geldig?

Overal ter wereld. Bij conflictsituaties beslist de rechter in het betreffende land of hij het toelaat in de procedure. In Europa accepteert elke rechter het I-depot standaard als bewijs.

Houdt Marcam mijn I-Depot geheim?

Ja, Marcam houdt uw i-DEPOT altijd geheim. Je kunt zelf de keuze maken om een i-DEPOT geheel of gedeeltelijk openbaar te maken. Pas op het moment dat je zelf het i-DEPOT openbaar maakt, is de informatie die je openbaar hebt gemaakt voor iedereen toegankelijk.

Hoe lang is mijn I-Depot geldig?

Het depot is geldig voor vijf jaar en kan elke keer met vijf jaar worden verlengd.

[/db_pb_accordion]

 

GRATIS MERKSCAN

 

Weet u zeker of uw zorgvuldige opgebouwde naam of merk goed is beschermd? Bent u ervan overtuigd dat niemand uw domeinnaam kan gebruiken? Lig er niet langer wakker van en laat de specialisten van Marcam een merk scan doen. Dat is beter voor uw nachtrust en uw bedrijf!

Wees wakker en neem nu contact met ons op!

 

 

GRATIS ADVIESGESPREK

 

Of het nu gaat over merkenrecht, i-Depot, Domeinnaamrecht of een van onze andere Legal services. We adviseren u graag en uiteraard geheel vrijblijvend. Plan daarom nu een telefonisch consult in met in van onze adviseurs.

Het is helemaal gratis, dus gewoon doen!

 

 

CASES & BLOG

 

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO Merkinbreuk. Bodemzaak. Handelsnaamrecht. De voorzieningenrechter had MKBO bevolen inbreuk op de merk- en handelsnaamrechten van TomTom te staken en gestaakt te houden. MKBO had art. 1 van een overeenkomst geschonden en TomTom had de...

SPA VERLIEST ‘T VAN KRUIDVAT

SPA VERLIEST ‘T VAN KRUIDVAT

SPA VERLIEST 'T VAN KRUIDVAT Kruidvat is een keten van drogisterijen in onder andere Nederland en België. Spa Monopole produceert Belgisch mineraalwater gekend als ‘Spa’ en commercialiseert dit water onder verschillende benamingen in combinatie met Spa. Kruidvat...

PLEIN WINT MAAR KLEIN

PLEIN WINT MAAR KLEIN

PLEIN WINT MAAR KLEIN Plein is een mode-ontwerper en tevens merkhouder van verschillende merken die hij aanbrengt op zijn kleding. RSR exploiteert een kledingwinkel in Rotterdam, en maakt vermeend inbreuk op het merkrecht van Plein, door namaakkleding te verkopen. RSR...

CONTACT

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen doen? Of heeft u een specifieke vraag?
Dan maken we graag kennis.