MERKEN

Een merk is belangrijk en dat moet u beschermen. U heeft er energie in gestoken en tijd in geïnvesteerd. Dan zou het vervelend zijn als blijkt dat een concurrent of ander bedrijf uw merk of naam kan gebruiken. Dat voorkomt u door uw naam of merk te registreren. Marcam helpt in alle facetten.

UW MERKBESCHERMING SPECIALIST: ONZE DIENSTEN

 

MERKBESCHERMING

Er is veel geïnvesteerd in uw handelsnaam, product of dienst of uw logo. Kortom, de waarde van al uw ondernemersactiviteiten zijn afhankelijk van uw merk. Dat maakt het extra belangrijk dat goed te beschermen en te zorgen dat anderen niet van uw goede naam kunnen profiteren.
LEES MEER

 

MERKREGISTRATIE

Merkenregistratie is de beste aanpak om uw merk te beveiligen tegen inbreuk van derden, die uw zorgvuldig opgebouwde naam en imago willen gebruiken. Merkenrecht is een specialisme. Laat het daarom ook over aan de specialisten van Marcam!
LEES MEER

 

MERKNAAMONDERZOEK

Twijfelt u of die goede klinkende naam of kreet al niet ergens wordt gebruikt. Weet u zeker dat er niet al een product op de markt is dat nagenoeg hetzelfde is? Voorkom op voorhand veel problemen en kosten door een merknaamonderzoek.
LEES MEER

 

MERKINBREUK

Het is niet ondenkbaar dat een partij inbreuk maakt op uw merk of product. U bent succesvol met uw merknaam, uw handelsnaam is bekender en bekender geworden en plotseling blijkt een andere partij, mogelijk een directe concurrentie met uw bekendheid mee te liften. Er wordt dan misbruik gemaakt van al uw marketing-en sales inspanningen.
LEES MEER

 

MERKBEWAKING

Wie onderneemt heeft focus op de dagelijkse gang van zaken. De productie, de logistiek, de marketing en de sales. Maar houdt u daarbij ook oog voor uw unieke en waardevolle merk? Marcam neemt dat voor rekening.
LEES MEER

 

MERK VERLENGEN

Een Benelux-inschrijving is tien jaar geldig. Dat lijkt een lange periode, maar het is zaak om tijdig te verlengen. Zeker als uw merknaam in die periode een ijzersterke positie in de markt heeft opgebouwd. Maar zet u die tijdige verlenging in uw agenda?
LEES MEER

 

MERKONTWIKKELING

Stel dat u met een nieuw merk op de markt wilt komen. Of u ziet kansen voor een tweede merk met een eigen uitstraling. Hoe gaat u dat aanpakken. Het merk registreren is uiteraard van belang, maar u wilt uw merk natuurlijk ook een imago meegeven, uitstraling. Ook daar kan Marcam u adviseren.
LEES MEER

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat kan ik als merk registreren?

Je kunt zowel een woordmerk als beeldmerk registreren. Maar ook een kleur of kleurencombinatie, een vorm, een klank, patroon, merkpositie of hologram kan als merk worden geregistreerd.

Waaraan moet een merk voldoen?

Het merk moet voldoende onderscheidend zijn en niet te beschrijvend zijn.

Wanneer wordt een merk geweigerd?

Een merk wordt geweigerd als het te beschrijvend is, onderscheidend vermogen mist, misleidend of in strijd is met de openbare orde en goede zeden.

Wanneer gebruik ik ™ en wanneer gebruik ik ®?

™ staat voor “trademark” of in het Nederlands: “handelsmerk”. Het betekent dat je merknaam (nog) niet is geregistreerd in het handelsmerkregister maar wel is gedeponeerd. Na definitieve inschrijving kan de ™ worden vervangen door ®.

In welke landen moet ik mijn merk vastleggen?

Het is verstandig om het merk te registreren in de landen waar je het wilt gebruiken. Feitelijk zijn er drie opties: je registreert je merk in de Benelux (BOIP), in Europa (EUIPO, 27 EG lidstaten) of per land individueel (WIPO). Houd er rekening mee dat het voordeliger kan zijn om EUIPO te registreren in plaats van individuele registraties in bijvoorbeeld de landen Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië.

[/db_pb_accordion]

 

Merkregistratiebureau in Enschede

Als merkregistratiebureau in Enschede hebben wij al veel ondernemers mogen adviseren over merkenrecht. We opereren landelijk, maar hebben ook al vele lokale partners uit Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Borne, Haaksbergen en Denekamp geholpen met hun juridische vraagstukken.

 

GRATIS MERKSCAN

 

Weet u zeker of uw zorgvuldige opgebouwde naam of merk goed is beschermd? Bent u ervan overtuigd dat niemand uw domeinnaam kan gebruiken? Lig er niet langer wakker van en laat de specialisten van Marcam een merk scan doen. Dat is beter voor uw nachtrust en uw bedrijf!

Wees wakker en neem nu contact met ons op!

 

 

GRATIS ADVIESGESPREK

 

Of het nu gaat over merkenrecht, i-Depot, Domeinnaamrecht of een van onze andere Legal services. We adviseren u graag en uiteraard geheel vrijblijvend. Plan daarom nu een telefonisch consult in met in van onze adviseurs.

Het is helemaal gratis, dus gewoon doen!

 

 

CASES & BLOG

 

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO

TOMTOM WINT ZAAK TEGEN KMBO Merkinbreuk. Bodemzaak. Handelsnaamrecht. De voorzieningenrechter had MKBO bevolen inbreuk op de merk- en handelsnaamrechten van TomTom te staken en gestaakt te houden. MKBO had art. 1 van een overeenkomst geschonden en TomTom had de...

SPA VERLIEST ‘T VAN KRUIDVAT

SPA VERLIEST ‘T VAN KRUIDVAT

SPA VERLIEST 'T VAN KRUIDVAT Kruidvat is een keten van drogisterijen in onder andere Nederland en België. Spa Monopole produceert Belgisch mineraalwater gekend als ‘Spa’ en commercialiseert dit water onder verschillende benamingen in combinatie met Spa. Kruidvat...

PLEIN WINT MAAR KLEIN

PLEIN WINT MAAR KLEIN

PLEIN WINT MAAR KLEIN Plein is een mode-ontwerper en tevens merkhouder van verschillende merken die hij aanbrengt op zijn kleding. RSR exploiteert een kledingwinkel in Rotterdam, en maakt vermeend inbreuk op het merkrecht van Plein, door namaakkleding te verkopen. RSR...

CONTACT

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen doen? Of heeft u een specifieke vraag?
Dan maken we graag kennis.